Deelfiets hubs in gemeente Westerveld: primeur in Drenthe!

Deelfiets hubs in gemeente Westerveld: primeur in Drenthe!

In de gemeente Westerveld zijn op donderdag 19 oktober 2023 de eerste twee deelfiets hubs (opstappunten) geopend. De hubs bevinden zich in Havelte (Toegangspoort Holtingerveld) en in Diever. Toeristen en inwoners van deze gemeente kunnen nu gebruik maken van de deelfietsen om de omgeving van Westerveld op een duurzame en leuke manier te verkennen.

Primeur in gemeente Westerveld en Drenthe

Met de opening van de twee deelfiets hubs in Havelte – Holtingerveld bij Brasserie OER. en in Diever bij Brasserie PUUR, hebben de gemeente Westerveld en provincie Drenthe een primeur in handen. Het zijn namelijk de allereerste deelfietsen in het gebied. In de gemeente Steenwijkerland zijn de deelfietsen een succes en dat is dan ook de reden voor uitbreiding naar gemeente Westerveld. Naast dat de twee nieuwe deelfiets hubs zorgen voor extra beschikbare elektrische deelfietsen, zorgt het ook voor een extra plek om deelfietsen in te leveren. Voor alle hubs in Weerribben-Wieden wordt er namelijk gewerkt met een back-to-many concept. Dit houdt in dat de e-bikes die bij hubs in Steenwijkerland zijn gehuurd, ook ingeleverd kunnen worden bij hubs in Westerveld en vice versa.

Project Weerribben-Wieden

In samenwerking met gemeente Steenwijkerland, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Deal Zwolle en de NoordWestgroep, leveren we een bijdrage aan de realisatie van deelfiets hubs in de gemeente Steenwijkerland én nu ook in de gemeente Westerveld. Door middel van de elektrische deelfietsen is het mogelijk voor bewoners en toeristen om op een eenvoudige, leuke en duurzame manier het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de omgeving te ontdekken. Gebruikers kunnen een e-bike huren via de Deelfiets Nederland app. Momenteel staat de teller van het aantal hubs op 11, waarvan er twee in de gemeente Westerveld zijn gevestigd.

We kijken uit naar de verdere voortgang van het project en de uitbreiding van het deelfiets netwerk. Ga voor meer informatie over de hubs in Weerribben-Wieden naar: Weerribben-Wieden.