Nieuwe deelfietslocaties bij de Johannes Postkazerne en Brigadehoofdkwartier in Havelte!

Nieuwe deelfietslocaties bij de Johannes Postkazerne en Brigadehoofdkwartier in Havelte!

Op 22 februari 2024 zijn er in Havelte, bij de Johannes Postkazerne en het Brigadehoofdkwartier, twee deelfietslocaties (hubs) geopend. De hubs stellen het Defensiepersoneel in staat om gemakkelijk van A naar B te kunnen reizen met behulp van een elektrische deelfiets. Bij de intrede van deze nieuwe locaties, die onder andere in samenwerking met Defensie gerealiseerd zijn, kon een feestelijke opening natuurlijk niet ontbreken.

Een ideale en gezonde aanvulling

De elektrische deelfietsen vormen een essentiële aanvulling op het vervoer voor zowel militairen van de 43 Gemechaniseerde Brigade als burgerpersoneel. De stations van Meppel en Steenwijk liggen nabij, en ook het centrum van Havelte is nu gemakkelijk te bereiken met een deelfiets. Aangezien er sinds 2021 geen busverbinding meer is tussen Havelte en Steenwijk, dienen deze elektrische deelfietsen als mobiliteitsoplossing en als een ideale én gezonde aanvulling op het vervoer in de regio.

Uitbreiding van het deelfietsen-netwerk

Met de toevoeging van deze deelfietslocaties groeit het netwerk van hubs in de gemeente Steenwijkerland en de gemeente Westerveld verder. In de regio’s Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder hebben meerdere gemeenten al deelgenomen aan het deelfietsinitiatief. De planning omvat de realisatie van meer opstappunten op diverse locaties in het land.

Wij zijn dan ook erg trots op de samenwerking met het Ministerie van Defensie waardoor wij deze twee nieuwe hubs hebben kunnen realiseren. In samenwerking met de gemeente Westerveld, de gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel, provincie Drenthe, de NoordWestgroep en overige mooie organisaties kijken wij er naar uit om verder uit te breiden. Laten we delen!

*Foto’s: Harm Mooibroek (Defensie)