Deelfietsen in de gemeente Noordoostpolder

Deelfietsen in de gemeente Noordoostpolder

Op 26 maart 2024 zijn er maar liefst 5 nieuwe deelfietslocaties (hubs) in de gemeente Noordoostpolder feestelijk geopend. In totaal zijn er 20 elektrische deelfietsen in de provincie Flevoland beschikbaar, wat een mooie en gezonde aanvulling vormt op het (openbaar) vervoer.

Hubs in provincie Flevoland

De deelfietsen staan verspreid over locaties in Kraggenburg, het Waterloopbos, het Kuinderbos, op Schokland en bij Wellerwaard. De deelfietsen kunnen op elke hub worden opgehaald en ingeleverd. De locaties zijn voorzien van een overdekte stalling en oplaadpunten. De hubs zijn gevestigd op locaties waar onder andere parkeermogelijkheden, horeca en sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. Dankzij de deelfietslocaties en -fietsen wordt het verkennen van de recreatieve gebieden in de Noordoostpolder nog toegankelijker!

Wethouder Wout Jansen: “De deelfietsen zijn een waardevolle aanvulling op het openbaar vervoer in de Noordoostpolder. Het is gezond en maakt het aantrekkelijker om de auto te parkeren en onze prachtige polder op milieuvriendelijke wijze te verkennen. Zo kunnen inwoners en bezoekers extra genieten van fietsroutes over polderwegen, door bossen en langs weilanden en cultureel erfgoed.”

Deelfietsnetwerk

Het totale deelfietsnetwerk, dat de Noordoostpolder verbindt met de Weerribben-Wieden en Drenthe, blijft maar groeien! Meerdere gemeentes binnen deze regio’s hebben al deelgenomen aan het deelfietsinitiatief. Wij kijken er naar uit om samen met de betrokken partijen nog meer deelfietslocaties te kunnen realiseren. Laten we delen!