Deelmobiliteit leefbaar en bereikbaar.

Deelmobiliteit leefbaar en bereikbaar.

Er is een mooi interview in het VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten Magazine) gepubliceerd over ‘leefbaar en bereikbaar’ met wethouder Ruud van Leeuwen. Hierin wordt onder andere ingezoomd op de proef met deelfietsen tijdens de drieweekse afsluiting van de N340 deze zomer.

“Dalfsen deed afgelopen zomer een proef met de deelfiets (Deelfiets Nederland). Door onderhoudswerkzaamheden was de N340 tussen Zwolle en Ommen drie weken dicht. Een uitgelezen moment, dacht de gemeente, om forenzen te prikkelen hun vaste route naar het werk eens met de elektrische fiets uit te proberen. Bij het gemeentehuis werden tien gloednieuwe elektrische deelfietsen klaargezet, die voor een aanlokkelijke twee euro de volle dag beschikbaar waren. ‘Nou, dat hebben we geweten’, zegt wethouder Ruud van Leeuwen (Gemeentebelangen). ‘De fietsen waren bijna continu verhuurd. Onze servicedesk draaide overuren met het opladen van de accu’s.’”

Ook wordt ingegaan op de deelfietsen die nu naar het bedrijventerrein in Dalfsen zijn verhuisd. “Ditmaal om het personeel van de bedrijven daar enthousiast te maken. Voor de serviceverlening rond de deelfietsverhuur werkt de gemeente samen met een stichting die mensen met een beperking ondersteunt. ‘De cliënten gaan helpen met de uitgifte van de fietsen en het opladen van de accu’s. Dat maakt het ook een mooi sociaal project’, zegt Van Leeuwen.”

Bron: Gemeente Dalfsen


Let op! De locaties kunnen sinds de publicatie van dit nieuwsbericht zijn gewijzigd. Kijk voor de actuele locaties en beschikbaarheid op https://www.deelfietsnederland.nl/locaties/ of in de Deelfiets Nederland App.