Groningen

Deelfiets Nederland
in Groningen

Wij hebben in totaal  24 van onze elektrische deelfietsen beschikbaar op hub P+R Hoogkerk. Deze fietsen zijn beschikbaar voor inwoners, reizigers, forensen en studenten van Groningen. Via de Deelfiets Nederland App kan er tegen betaling gebruik worden gemaakt van deze deelfietsen. De fietsen moeten na gebruik altijd weer terug worden gebracht naar de hub. Hét geschikte vervoersmiddel voor forensen en bezoekers van de stad Groningen die niet met de bus of de auto de stad in willen. Of, voor recreatieve fietsers die Groningen of omgeving willen ontdekken.

P+R Hoogkerk is een van de ruim vijftig ‘hubs’ in Groningen en Drenthe. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel, en waar je gebruik kunt maken van allerlei extra voorzieningen. In samenwerking met het hubprogramma is de mogelijkheid er gekomen voor ons om onze deelfietsen daaraan te bieden. Het hubprogramma werkt hierbij samen met Groningen Bereikbaar, gemeente Groningen en de provincie Groningen. De komst van ‘hub fietsen’ op P+R Hoogkerk draagt o.a. bij aan het beperken van het autoverkeer in de stad. Ook krijgt de reiziger hierdoor een alternatieve vervoerskeuze erbij.

Particulier gebruik

Onze deelfietsen op P+R Hoogkerk staan gestald in onze overdekte abri’s waarin de fietsen automatisch opgeladen worden. Via de Deelfiets Nederland App kan een elektrische deelfiets vanaf 15 minuten voor gebruik gereserveerd worden. Ook is de app nodig om de fiets te ontgrendelen voor gebruik. De kosten voor het particuliere gebruik van de deelfiets zijn €2,- per uur, met een maximum dagtarief van €12,-. De betaling wordt geregeld via de app.

Zakelijk gebruik

Ook bedrijven in Groningen kunnen gebruik maken van een elektrische deelfiets. Hiervoor zijn er aantrekkelijke kortingen. Voor €15,- per maand per medewerker kunnen bedrijven al een zakelijk abonnement afnemen. Bij het afnemen van dit zakelijke abonnement, kan er voor 50% van het tarief gebruik worden gemaakt van de fietsen. Ook bieden wij dan de mogelijkheid om 1 uur van tevoren een fiets te kunnen reserveren (in plaats van 15 minuten voor gebruik). Bedrijven kunnen naar wens een aantal medewerkers inschrijven.

Download de app

Onze fietsen zijn gemakkelijk in gebruik te nemen door het gebruik van onze eigen app en het slimme slot. Hierdoor zijn fietssleutels verleden tijd!