Ontspannen fietsen in en rondom Kampen

Ontspannen fietsen in en rondom Kampen

Voor de tweede zomer op rij worden de inwoners, bezoekers van de stad én forenzen in staat gesteld om vanuit station Kampen/IJsselmuiden en station Kampen-Zuid een (elektrische) deelfiets te huren. Dit kan zijn om hun eindbestemming te bereiken na een rit met het openbaar vervoer of om gezellig een dag op pad te gaan in Kampen en omstreken.

Bij station Kampen-Zuid staan 15 deelfietsen klaar om gebruikt te worden. In de fietsenkelder van station Kampen/IJsselmuiden staan 7 elektrische deelfietsen die gebruikt kunnen worden voor een ontspannen fietsrit richting werkgever of een gezellig dagje in en rondom Kampen.

Met succes wordt er bij Deelfiets Nederland teruggekeken op het 1e zomerseizoen, de wielen van de deelfietsen in Kampen hebben volop gedraaid. Maar, er wordt niet alleen teruggekeken, er wordt ook vol ambitie vooruit gekeken. Sterker nog, het Zwolse bedrijf is bezig met het uitrollen van vaste hubs in Groningen, Enschede, Arnhem, Nijmegen, Amsterdam en maar liefst 24 locaties in Friesland.

‘’Vorige zomer hadden we een kleine 100 deelfietsen op de weg, deze zomer schieten we door de grens van 500 deelfietsen heen die op zo’n 60 verschillende locaties te huren zijn. Ook met de Gemeente Kampen lopen gesprekken om meer vaste hubs op strategische locaties in Kampen te ontwikkelen.’’, vertelt Business Developer Michael Wolf. Oprichter en aanjager Oumar Sylla: “We zien dat het afgelopen jaar invloed heeft gehad op de keuze voor alternatieve vervoersmiddelen door reizigers. We denken qua gebruik van onze deelfietsen eerder in vertienvoudiging dan verdubbeling. Of dat realistisch is? We gaan het zien. Wij zijn er klaar voor om vanuit de vaste hubs het verschil te maken op het gebied van deelmobiliteit.’’

Een (elektrische) deelfiets is hét perfecte alternatief om op een gezonde en duurzame manier van A naar B te gaan. Het is daarnaast een mooi alternatief voor OV-reizigers die de laatste kilometers naar hun werkgever moeten afleggen. Voor €2,- per uur en €12,- per dag kun je gebruik maken van de elektrische deelfietsen op station Kampen/IJsselmuiden. De tarieven voor de reguliere deelfietsen bij station Kampen-Zuid zijn €1,- per uur en €6,- per dag. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de deelfietsen, is de Deelfiets Nederland app. Download de app, scan de QR-code en volg de instructies”, sluit Sylla af.

Meer weten over het deelfiets concept, de locaties en de nieuwste ontwikkelingen van Deelfiets Nederland? Houd de Deelfiets Nederland app en de social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.