Slimme mobiliteitsoplossing voor het Deltion College

Slimme mobiliteitsoplossing voor het Deltion College

Deelfiets Nederland streeft naar een duurzamer, gezonder en milieuvriendelijker Nederland. Sinds 2018 stellen we onze reguliere en elektrische fietsen beschikbaar voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Afgelopen jaren werkten we met ons team hard aan de ontwikkeling van een eigen app en platform. In combinatie met onze slimme sloten maken we van elke fiets een deelfiets. Het Deltion College in Zwolle is de eerste onderwijsinstelling die gebruik maakt van onze nieuwste ontwikkeling.

Het concept

Wij ontwikkelden een app die je eenvoudig kunt downloaden in de Appstore en Google Play Store. Via deze app kunnen deelfietsgebruikers zien waar onze droppoints (deelfiets locaties) zijn en hoeveel beschikbare deelfietsen er klaarstaan voor gebruik. Gebruikers scannen de QR-code van een deelfiets via de app en ontgrendelen en/of vergrendelen op deze manier de deelfiets. Ook de betaling van een fietsrit gaat gemakkelijk en snel via de app. Daarnaast bevat de app informatie over de tarieven van elke droppoint en het type fiets dat op de locatie staat (regulier of elektrisch).

Om de (deel)fietsen nóg efficiënter in te kunnen zetten, brengen we niet alleen meer fietsen op de markt, maar zetten we ook onze app zo deelbaar mogelijk in. Organisaties die eigen fietsen hebben, ondersteunen wij met ons platform, onze app en het slimme slot. Zij zorgen voor de fietsen en wij maken deze fietsen deelbaar en de data inzichtelijk en meetbaar.

De Deltion Deelfiets

De samenwerking met het Deltion College kwam tot stand vanuit de nieuwste ontwikkeling. In 2022 startte Deltion College met een pilot. Daar zijn wij natuurlijk super trots op! Met onze app en ons platform faciliteren wij een deelfietssysteem voor deze mooie organisatie. Deltion College stelde voor de pilot 100 reguliere fietsen beschikbaar. Met de pilot wil de onderwijsinstelling duurzaam deelvervoer stimuleren en de piekbelasting van de bussen, autobezit en benodigde parkeerruimte verminderen. Met de Deltion deelfiets stimuleert Deltion College zijn medewerkers en studenten tot slot om op een gezonde manier van A naar B te komen.

*Videocredits: Deltion College

Gebruik Deltion Deelfiets

De Deltion Deelfietsen staan geparkeerd bij Deltion College en in de ondergrondse fietsenstalling bij Station Zwolle. Dit is ideaal voor studenten en docenten die gebruikmaken van het openbaar vervoer en een vervoersmiddel nodig hebben om het laatste stukje van hun reis af te maken. Uiteraard kunnen medewerkers en studenten de deelfiets ook gebruiken om in de pauze even naar de stad te gaan.

Back to Many

Alleen studenten en medewerkers van Deltion College kunnen de deelfietsen gebruiken. Voor externen zijn de droppoints niet zichtbaar in de Deelfiets Nederland app. Studenten en medewerkers kunnen de fietsrit beëindigen op het station of de campus. Tussendoor kunnen zij de fiets overal op slot zetten. Zo streven we het “Back to Many” concept na. Inmiddels waren er het afgelopen jaar al honderden ritten op de deelfietsen!

Wij zijn erg trots op de samenwerking met Deltion College en kijken er naar uit om meer organisaties te ondersteunen op het gebied van mobiliteit.

Ben jij als organisatie of instelling ook enthousiast geworden over dit initiatief en wil je meer weten over ons concept? Neem dan contact met ons op.