Uitbreiding opstappunten voor deelfietsen in Weerribben-Wieden

Uitbreiding opstappunten voor deelfietsen in Weerribben-Wieden

Sinds augustus 2022 beschikt de gemeente Steenwijkerland over 4 e-bike hubs (opstappunten) met in totaal 40 elektrische deelfietsen. In samenwerking met NoordWestGroep, gemeente Steenwijkerland, Nationaal Park Weerribben-Wieden en Regio Deal Zwolle hebben we een bijdrage mogen leveren aan dit project. Wij zijn verheugd om bekend te kunnen maken dat het project sinds 1 mei 2023 is uitgebreid met een nieuwe hub in Belt-Schutsloot.

Extra hubs en deelfietsen

Met de nieuwe hub in Belt-Schutsloot kunnen inwoners, toeristen en forenzen nog gemakkelijker het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de omliggende omgeving ontdekken. Het streven van de gemeente is om het komende jaar uit te breiden naar maar liefst 100 elektrische deelfietsen, verspreid over meerdere hubs. De opstappunten groeien daarom ook flink door, want naast de hub in Belt-Schutsloot komen er ook hubs in Ossenzijl, Vollenhove, gemeente Westerveld en in de Noordoostpolder.

Een mobiliteitsvoorziening voor iedereen 

De elektrische deelfietsen in en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden bieden een duurzame mobiliteitsvoorziening voor zowel toeristen als voor de inwoners van de omgeving. De deelfietsen kunnen ingezet worden om het laatste stukje van een reis af te maken of om door de omgeving te bewegen. Daarnaast kunnen de deelfietsen op elke hub ingeleverd worden, ongeacht bij welke hub de deelfiets is gehuurd. Dat maakt het huren van een deelfiets nog makkelijker!

Onze bijdrage

Voor dit project hebben we niet alleen onze elektrische deelfietsen beschikbaar gesteld, maar ook ons platform en slimme sloten. De deelfietsen kunnen gehuurd worden via de Deelfiets Nederland app. Daarnaast maakt ons deelfiets-systeem het mogelijk om via de app de hubs in te zien, op de hoogte te zijn van de beschikbare fietsen en een reservering te maken voor een deelfiets. We zijn dankbaar dat we op deze manier een bijdrage mogen leveren aan het eerste deelmobiliteitsproject in de gemeente Steenwijkerland.

We kijken er naar uit om in samenwerking met eerdere genoemde partijen de omgeving en de aangrenzende gebieden van Nationaal Park Weerribben-Wieden nog meer uit te breiden met e-bike hubs.