Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld!

Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld!

Wie in Zwolle van A naar B wil, kan daarvoor het beste de fiets pakken. De stad is door de internationale fietsorganisatie People for Bikes uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld.

776 wereldsteden beoordeeld
De organisatie beoordeelt elk jaar steden op hun fietsvriendelijkheid. Tot voor kort werden alleen (wereld)steden met meer dan 500.000 inwoners beoordeeld. Nu worden ook kleinere steden meegenomen in de beoordeling en dat pakt voor Zwolle meteen goed uit. De stad eindigt meteen als eerste, gevolgd door Utrecht en Groningen. In totaal zijn 776 wereldsteden beoordeeld op hun fietsvriendelijkheid.

Bereikbaarheid en veiligheid
Zwolle scoort op vrijwel alle onderdelen zeer goed volgens de website van People for Bikes. Zowel woonwijken als scholen, werk en winkels zijn per fiets het beste bereikbaar. Ook de beleving van het fietsen en de bereidheid om de fiets te gebruiken zijn in Zwolle dik in orde. Punt van aandacht is het gevoel van veiligheid op de fiets.

Doelstelling 20% meer fietskilometers
Wethouder William Dogger: “Dat is fantastisch nieuws. We wisten natuurlijk wel dat Zwolle een echte fietsstad is en bij de top drie van Nederlandse steden hoort waar het meest gefietst wordt. Als gemeente werken we al tientallen jaren aan goede fietsverbindingen en houden we bij het ontwerpen van nieuwe woonwijken rekening met de fiets. Dat we onze ambitie van Wereldfietsstad nu al – zo snel na het vaststellen van het actieplan – gerealiseerd hebben zie ik als een aansporing om verder te blijven werken aan onze doelstelling van 20% meer fietskilometers in 2027 ten opzichte van 2017.”

Bron: RTV Focus Zwolle