Meestgestelde vragen

Om gebruik te maken van een Deelfiets dien je allereerst de Deelfiets app in je AppStore of PlayStore te downloaden. Maak vervolgens in de app een account aan. 

Onze elektrische fietsen huur je al vanaf €2,- per uur en vanaf €12,- per dag. 

Reguliere deelfietsen zijn te huren vanaf €1,50 per uur en vanaf € 6,- per dag.
 
U ziet altijd het actuele tarief als u de fiets scant met de Deelfiets Nederland app voordat u de fiets huurt.
  • Voorbeeld 1: Je huurt een elektrische fiets van 08.00 – 10.00 in Nijmegen. Je betaalt dan €4,- voor de huurperiode
  • Voorbeeld 2: Je huurt een elektrische fiets van 07.00 – 20.00 in Weerribben-Wieden. Je betaalt dan €30.
  • Voorbeeld 3: Je huurt een elektrische fiets van 12.00 uur tot 10.00 uur de volgende dag in Nijmegen. Je betaalt dan €24,-

Wij hanteren verschillende tarieven afhankelijk van de locatie en het type fiets. Bekijk onze tarieven via deze link.

Als zakelijke gebruiker betaal je €77,- (excl. BTW) per maand per Deelfiets. In dit bedrag zitten alle kosten rondom fiets, zoals verzekering en onderhoud inbegrepen.  

Om het slot te openen dien je allereerst de Deelfiets Nederland app in uw AppStore of PlayStore te downloaden. Maak vervolgens in de app een account aan. Ga bij de fiets staan die je wilt huren en scan de QR-code. De QR-code vind je boven de voorlamp, of op het frame van de fiets. Volg de instructies in de app en het slot zal openschuiven. Met deze instructies lukt het altijd!

Veel van onze fietsen staan gestald in een hangsysteem. Pak de fiets bij het midden van het stuur en de onderkant het zadel. Loop met de fiets in je handen achteruit en laat de fiets naar beneden zakken. Til het voorwiel uit de rode haak. 

Open de Deelfiets Nederland app en volg de instructies in de app om de fiets op slot te zetten. 

Deze video zal je helpen bij het openen van het slot. Lukt het je niet een slot te openen, neem dan contact met ons op.  

U moet altijd de fiets inleveren bij het droppoint van Deelfiets Nederland. Het is afhankelijk van de regio waar u de fiets huurt of u voor een ander droppoint kunt kiezen of dat u deze altijd weer naar het droppoint terug moet brengen waar u de huur hebt gestart.

In de regio Weerribben-Wieden is het mogelijk om een fiets bij een ander droppoint in de regio in te leveren. Kies hiervoor ‘Verander Droppoint’ in de app.

Ja. Via de app kunt je de Deelfiets op ieder gewenst moment en op iedere gewenste locatie op slot zetten als je bijvoorbeeld een pauze tijdens het fietsen neemt. 

Als de Deelfiets onderweg kapot gaat of gestolen wordt, neem dan direct contact met ons op. Bij diefstal dien je ook direct aangifte bij de politie te doen.  

Met een volle batterij kun je 40 tot 50 km fietsen met elektrische ondersteuning. Tijdens het fietsen kan het blauwe lampje van de ondersteuning rood gaat branden. Een rood lampje betekent dat je ongeveer nog 20 km met de elektrische ondersteuning kunt fietsen. 

Als het lampje van je Deelfiets blauw brandt, kun je ongeveer 40 tot 50 km fietsen. Een rood lampje betekend dat je nog ongeveer 20 km met de elektrische ondersteuning kunt fietsen.  

Nee, dit is niet mogelijk. Onze opladers zijn met een beveiligingssysteem bevestigt aan de stallingen. Met een volle batterij kun je 40 tot 50 km fietsen.  

Dit is zeker mogelijk. Als je de ronde knop op het frame bij het stuur ingedrukt houdt, kun je de elektrische ondersteuning in- en uitschakelen. 

De elektrische Deelfietsen van Deelfiets Nederland hebben een maximale snelheid van 25 km per uur. 

Onze Deelfietsen hebben 3 versnellingen en 3 verschillende niveaus om de intensiteit van de elektrische ondersteuning te bepalen.  

Geen zorgen. Je kunt inloggen met je Deelfiets Nederland account op een telefoon van een vriend of vriendin. Let op: De Deelfiets Nederland app dient wel op de telefoon gedownload te zijn. 

In onze app kun je zien of er een Deelfiets beschikbaar is op jouw gewenste locatie.  

Ja. Het is mogelijk de fiets 15 minuten voordat je de huur gaat starten te reserveren. Als je binnen 15 minuten de fiets niet huurt via de app vervalt de reservering automatisch.  

Nee, je hoeft geen borg te betalen om gebruik te kunnen maken van onze fietsen. Je betaalt alleen voor de uren dat je dat je de fiets(en) gebruikt. 

Nee. Het is niet toegestaan om iemand achterop de fiets te vervoeren. Dit levert schade aan de fietsen. Eventuele schade aan de fiets, doordat er meer dan één persoon te gelijk op de fiets heeft gezeten, worden aan je door berekend.  

Het is je eigen verantwoordelijkheid om de huurperiode goed te beëindigen. Als je de huurperiode niet goed beëindigt, zal de tijd blijven doorlopen. Maximaal betaal je als particuliere gebruiker €12,- per dag per fiets.  

Neem gerust contact met ons op en dan zullen wij je vraag proberen te beantwoorden.  

Ziet u op het display op het stuur een licht symbool dan moet u daarop drukken. 

Ziet u geen licht symbool op het display dan moet u het plusje 3 seconden indrukken. 

Bij de deelfietsen in Friesland gaan de lichten automatisch aan.